Ons schip


De Oude Jan is een voormalig vrachtschip, gebouwd in 1912 bij Scheepswerf J. Boot in Woubrugge. Het schip werd toen Gelderland gedoopt. Wij hebben het in 2011 omgedoopt tot Oude Jan.

Het schip is 29 meter lang en 5 meter breed. Vroeger was er een laadvermogen van 142 ton. Wij hebben het voormalige laadruim omgebouwd tot woning, waar wij nu verblijven, omdat we niet meer beroepsmatig varen. De woning is van alle gemakken voorzien. Overigens is het schip niet voorgoed voor anker, het schip is nog volledig bevaarbaar en we gaan er dan ook ieder jaar wel een paar weken mee weg.

Uw verblijf is in de voormalige schipperswoning. Die hebben we helemaal gerestaureerd,  met behoud van zoveel mogelijke oude details. We hebben heel wat marktplaatsen afgespeurd naar originele materialen!

Tijdens uw verblijf kunt u zich in de oude schipperswereld dompelen. Vele schippersgezinnen, vaak ook met vele kinderen, brachten een groot deel van hun leven in deze kleine ruimte door. Tegenwoordig zijn de schepen veel groter, maar voor de oorlog en ook nog een periode daarna, was deze beperkte leefruimte heel gewoon. Als hotelkamer groot zat, maar stelt u zich eens voor dat hier ook kinderen groot werden gebracht!

Translate »